• 0532 050 45 60

    İkili Massengena Bakımı

     

    yukka çiçeği bakımı

    Bir diğer adı da Yuka bitkisi olan Massengena, güzel bir şekilde büyümek için, normal bir bitkiden daha fazla güneş ışığına ihtiyaç duyar.

    Güneş ışığı alan yaprakları güneşe doğru bir eğilimde bulunur.

    Yaprakları ortamdaki herhangi bir cisme temas etmemelidir.

    Rüzgardan ve hava akımlarından her bitki gibi Massengena da olumsuz yönde etkilenmektedir. Bu yüzden Massengena rüzgardan ve hava akımından korunmalıdır.

    Yuka Bitkisi Nasıl Sulanmalıdır?

      ⏩ Sulanırken önemli olan kuralların başında suyu bitkinin her bölgesine ulaşacak şekilde dökülmesi gerekiyor olduğudur.

      ⏩ Bitkimizi suladığımız kabımız her daim aynı ölçüde olmalı, sulama günlerimizde sabit ve aynı miktarda su kullanılmalıdır. Bitkide anormal bir gelişim görmediğimiz sürece sulama tekniğimizi değiştirmemeliyiz.

      ⏩ En çok dikkat edilmesi gereken husus kış aylarında bitkilerimiz bulunduğu ortamda hava sıcaklığının en az 15 °C olmalıdır. Bu derecenin altındaki hava şartlarında çiçek yapraklarında sararma, solma ve bozulmalar başlar.

      ⏩ Özellikle kış aylarında bitkilerimizi sularken en çok dikkat edilmesi gereken konu bitkinin suyunu oda sıcaklığında verilmemiz gerektiğidir.

    Massengena’nın Bakımı Nasıl Yapılır?

      ⏩ Massengena bitkisi aşırı soğuk ve aşırı sıcak havalardan hoşlanmaz.

      ⏩ Massengena yeteri kadar ışık görmediğinde ve su ihtiyacı giderilmediğinde, en alttaki yapraklarını döker. Yapraklarını dökmesine rağmen üstten yeni yapraklar vererek uzamaya devam eder.

    Massengena Bitkisi Nasıl Çoğaltılır?

      ⏩ Massengena bitkisinde birkaç dal gövde varsa bunların bir tanesini gövdeye yakın bir yerden kesip belli bir süre suda bekleterek köklenmesini sağlamalısınız.

      ⏩ Bu işlemden sonra köklenmiş dalımızı yeni bir saksıya uygun toprak ve uygun saksıya dikerek yeni bir bitki elde edebilirsiniz.

      ⏩ Alt kısmından yapraklarını dökmüş Massengena’nın altındaki boşluğu, bitkinin toprağından çıkan gövdenin 20-25 cm üstünden keserek bitkimizi aynı köklendirme işlemine tabii tutarak ikinci bir Massengena elde etmiş oluruz.

      ⏩ Massengena’nın saksıda kalan kesilmiş bölümünü hava akımından korumak amacıyla bu bölümü silikon veya mum gibi cisimlerle havayla olan ilişkisini kesmeliyiz.

      ⏩ Zaman içinde toprakta kalan kısım yaprak vermeye başlayacaktır. Bütün Massengena’larda aynı sulama, yetiştirme ve bakım işlemlerini uygulamalıyız.

    incek çiçekçi,beytepede çiçekçi,panorada çiçekçi,panora çiçek siparişi,